Blendle Logo

Blendle - Privacyverklaring

Blendle neemt jouw privacy serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Blendle draait niet op advertenties dus we hoeven daarvoor niet allemaal gegevens te verzamelen.

De meeste bedrijven hebben privacyverklaringen van honderd A4’tjes in taal die geen normaal mens begrijpt. Dat vinden wij belachelijk. Daarom hebben we onze jurist gevraagd hieronder zoveel mogelijk normale-mensen-taal te gebruiken. Dat is best aardig gelukt. Toch gebruiken we soms technische termen (zoals IP-adres). Dat soort termen zijn onderstreept. Daar kun je op klikken voor een uitleg.

De Gebruiksvoorwaarden van Blendle vind je hier.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 10 juli 2018.

Inhoudsopgave

1. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Blendle is een online dienst van Blendle B.V (hierna “Blendle” of “wij”), kantoorhoudende in het prachtige Hoog Catharijne te (3511 GC) Utrecht, aan de Catharijnesingel 52. Als je ons echt helemaal wil doorlichten: ons KvK nummer is 58724109.

Blendle is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die we hier beschrijven. Dat betekent dat je bij ons kunt aankloppen als je bijvoorbeeld vragen hebt over hoe Blendle jouw privacy beschermt en als je jouw privacyrechten wilt uitoefenen (daarover hieronder meer).

Heb je privacy-vragen? Die kun je stellen via privacy@blendle.com. Dan leest onze functionaris gegevensbescherming ook mee. Die heeft als taak om ervoor te zorgen dat wij jouw privacy goed beschermen. Wil je je vraag exclusief alleen aan de functionaris gegevensbescherming stellen? Gebruik dan het adres fg@blendle.com.

2. Welke informatie gebruikt Blendle, waarvoor en hoe lang?

Om te beginnen: om jouw privacy te waarborgen, handelt Blendle in overeenstemming met de Europese privacyregels: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Maar we kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten over welke gegevens we dan precies gebruiken en waarvoor.

Het is handig om kort uit te leggen wat Blendle doet. Je kunt op twee manieren gebruik maken van Blendle. Als eerste kunt je een Blendle Premium abonnement afnemen. Met Blendle Premium betaal je een vast bedrag per maand. Voor dat bedrag ontvang je elke dag een aantal artikelen die wij speciaal voor jou hebben geselecteerd.

Die selectie maken wij op basis van je leesgedrag en voorkeuren, waarbij we rekening houden met de kranten en tijdschriften die je interessant vindt en de onderwerpen waarover je graag leest. Omdat het aanbieden van een gepersonaliseerde selectie van artikelen het hele idee van Blendle Premium is, kunnen we deze dienst alleen aanbieden door gebruik te maken van je leesgedrag en voorkeuren.

Maar met Blendle kun je ook zelf door (digitale) kranten en tijdschriften bladeren en de artikelen die je boeiend vindt lezen en delen. Ook daarvoor is het handig als we iets meer van je mogen weten dan je e-mailadres.

Daarmee kunnen we Blendle steeds beter voor je maken. Onze eindbaas Alexander woont nu bijvoorbeeld in Amsterdam maar is geboren in Oss. We zorgen er dan voor dat hij automatisch zijn regionale editie van het Brabants Dagblad en de Amsterdamse krant Het Parool vooraan in zijn lijst met kranten krijgt. En zo zijn er allerlei mogelijkheden om Blendle beter op jou af te stemmen op basis van je informatie, zoals wat je eerder hebt gelezen en welke onderwerpen en mensen je volgt.

Hieronder beschrijven we wat we met jouw persoonsgegevens doen.

Accountgegevens

Om Blendle te kunnen gebruiken moet je een account aanmaken. Je bent verplicht om bij het aanmaken van een account een voornaam, wachtwoord en e-mailadres op te geven. We gebruiken je e-mailadres om je te identificeren tijdens het inloggen en voor het versturen van verschillende soorten mails naar en vanuit jou.

Zo sturen we verschillende nieuwsbrieven, die je hier kunt aan- en uitzetten. Je kunt er ook voor kiezen dat we je dagelijks een overzicht van artikelen met door jou ingestelde trefwoorden (alerts) sturen. We kunnen je ook een herinnering sturen tot 13 maanden nadat je bij ons een betaling hebt gedaan. Verder gebruiken we je e-mailadres om je een mail te sturen waarmee je je adres kunt valideren, en later je wachtwoord op verzoek kunt herstellen. En als je een artikel vanuit Blendle mailt naar iemand anders dan geven we jouw e-mailadres op als antwoordadres.

Ook gebruiken we een hash van je e-mailadres voor onze marketing en advertenties. Dat kun je hier uitzetten (hiervoor moet je ingelogd zijn).

We delen een gehashte versie van je e-mailadres met Facebook om te zorgen dat jij onze advertenties op Facebook niet krijgt en anderen met hetzelfde profiel onze advertenties op Facebook wel krijgen. En we delen een gehashte versie van je e-mailadres ook met bedrijven met wie we campagnes aanbieden: op die manier kunnen we dat bedrijf laten weten dat een klant van hun inmiddels klant van ons is geworden. En zoals gezegd: dat kun je allebei hier uitzetten.

We gebruiken je voornaam om je persoonlijk aan te spreken en we gebruiken je wachtwoord om te zorgen dat niemand anders toegang krijgt tot jouw account.

Nadat je een profiel hebt aangemaakt, vullen we je profiel aan.

  • Zo kun je aangeven welke onderwerpen en titels je interessant vindt. Die leesvoorkeuren gebruiken we om je iedere dag in Blendle de artikelen te laten zien die passen bij jouw voorkeuren. We analyseren die voorkeuren ook, om beter te begrijpen welke interesses en titels mensen vaak samen kiezen. Hier leggen we verder uit wat we precies met die gegevens doen.
  • Bij het registreren wordt je verder gevraagd om het rekeningnummer op te geven waarmee je betaalt. Dat nummer gebruiken we om automatisch je betalingen te laten incasseren. De eerste betaling gaat trouwens niet via ons maar via iDEAL.
  • En hoewel je het niet zelf opgeeft, slaan we bij je registratie ook het IP-adres van waaruit je het account aanmaakt op. Daarmee berekenen we de tijdzone waarin jij je waarschijnlijk bevindt, zodat we je een mail kunnen sturen op het moment dat jij wakker wordt.
  • Ook slaan we op vanaf welke link je bij ons bent gekomen toen je je account aanmaakte. Dat gebruiken we om uit te vinden of onze reclames effectief zijn.

Je kunt trouwens ook een account aanmaken door in te loggen met je Facebook-account. Hiermee geef je Blendle toegang tot je voor- en achternaam, e-mailadres, gebruikersnaam, woonplaats, geslacht, geboortedatum en profielfoto zoals die bij Facebook zijn geregistreerd.

Als je een e-mailadres opgeeft delen we dat adres met een partij die het e-mailadres valideert. We schakelen ook partijen in om onze mails te versturen, onder meer om je e-mailadres te bevestigen, een wachtwoord te herstellen, je te informeren over de status van je account en nieuwsbrieven te sturen.

Na het aanmaken van je account kun je jouw gegevens aanpassen. We gebruiken die gegevens onder meer om je beter te leren kennen (het is niet verplicht om deze informatie op te geven).

Deze gegevens verwerkt Blendle om de overeenkomst tussen jou en Blendle uit te voeren. Blendle slaat al deze gegevens op zolang je een account bij Blendle hebt. Als je ervoor kiest om je account op te heffen dan worden deze gegevens direct verwijderd in onze actieve systemen. De gegevens blijven nog ten hoogste 30 dagen beschikbaar in onze backups. Die backups worden versleuteld opgeslagen, zodat de gegevens daarin niet bewerkt kunnen worden, en ze zijn slechts beperkt toegankelijk voor een kleine groep mensen binnen Blendle.

Die artikelen die je leest en jouw algemene leesvoorkeuren

Als je vervolgens Blendle gebruikt, verzamelen we informatie over je leesgedrag en je leesvoorkeuren.

  • Als je Blendle gebruikt slaan we op welke artikelen je wanneer hebt gekocht en gelezen.
  • Je kunt ook laten weten dat je een stuk goed vond door op het hartje linksonder te klikken (al geprobeerd? Fijn toch?).
  • Je kunt ook bij een artikel aangeven dat je bepaalde trefwoorden die wij hebben gekozen wil volgen (dat betekent dat wij dus andere artikelen met dezelfde trefwoorden aan jou aanraden).
  • Én je kunt aangeven dat het artikel niets voor jou is (helemaal onderaan).
  • Zoals we hierboven al vertelden slaan we ook de leesvoorkeuren die je aangeeft op (welke kranten en tijdschriften je leuk vindt en welke thema’s je interessant vindt).

We doen dat om Blendle beter bij jou te laten passen en om uitgevers te laten weten welke artikelen populair zijn (we zullen nooit met andere bedrijven delen welke artikelen jij hebt gelezen).

  • Je kunt ten eerste terugzien welke artikelen je hebt gelezen (en ze opnieuw lezen).
  • Maar nog handiger is dat Blendle hiermee kan leren welke artikelen populair zijn bij lezers met jouw interesses. Dat gebruiken we voor Blendle Premium, waar we iedere dag een aantal gratis artikelen selecteren die passen bij jouw interesses.
  • We kunnen jou hiermee ook op de site suggesties doen voor andere artikelen die goed bij je passen. We leggen hieronder uit hoe we dat precies doen.
  • En tot slot kunnen wij aan de uitgevers van titels laten weten welke artikelen populair zijn bij Blendle. Dat zijn trouwens altijd samenvattingen, zoals: “Dit bericht over een vliegende hond is in september 2017 in totaal 3.412 keer gelezen”. We delen nooit informatie over het leesgedrag van individuele gebruikers van Blendle.

Deze gegevens verwerkt Blendle omdat dit noodzakelijk is voor de behartiging van haar gerechtvaardigd belang. We slaan de hierboven genoemde gegevens over de artikelen die je leest op zolang je een account bij ons hebt. Als je jouw account beëindigt dan nemen we maatregelen zodat je gegevens moeilijker naar jou te herleiden zijn.

Je uitgaven op Blendle

We willen graag weten hoe onze bezoekers Blendle gebruiken: wanneer hebben ze een account geopend, welk apparaat gebruikten ze toen ze een account aanmaakten en wat hebben ze op Blendle uitgegeven? Die gegevens gebruikt Blendle om inzicht te krijgen in wie haar gebruikers zijn en op basis daarvan betere financiële en strategische beslissingen te nemen. Deze gegevens verwerkt blendle omdat dit noodzakelijk is voor de behartiging van haar gerechtvaardigd belang. Blendle bewaart de gegevens zo lang als nodig voor dit doeleinde.

Je kunt op allerlei manieren betalen bij Blendle. Afhankelijk van je betaalmethode verzamelen we verschillende gegevens over je, maar altijd met het doel om de betaling af te handelen.

  • Ten eerste kun je Blendle betalen in onze app voor iOS. Dat gaat via Apple. Dan krijgen we van Apple jouw klant-identifier bij Apple en de facturen van betalingen in onze app. Lees hier meer over het privacybeleid van Apple.
  • Je kunt ook ervoor kiezen om te betalen via Stripe. Wij versturen aan Stripe je e-mailadres, je naam, het land dat je hebt opgegeven bij Blendle en je IP-adres. Wij ontvangen jouw klant-identifier bij Stripe en informatie over je betalingen aan Blendle via Stripe. Lees hier meer over het privacybeleid van Stripe.
  • We bieden ook de mogelijkheid om te betalen via Adyen. Wij delen met Adyen je e-mailadres, het land dat je hebt opgegeven bij Blendle en je IP-adres. Wij ontvangen van Ayden je naam en informatie over je betalingen.
  • Als je via PayPal betaalt krijgen wij je naam en e-mailadres.
  • Je kunt ook een abonnement op Blendle Premium gekregen hebben bij je Vodafone abonnement. In dat geval gebruiken we je Vodafone klant-identifier om de betaling voor Blendle te valideren.

We doen dat om uitvoering te geven aan de overeenkomst die je met Blendle of met een partner van Blendle hebt gesloten. We bewaren die gegevens zo lang als nodig voor de hierboven genoemde doeleinden.

Supportgegevens

Als je vragen hebt over Blendle is het het snelst om eerst te kijken of het antwoord op je vraag te vinden is tussen onze veelgestelde vragen. Maar als dat niet zo is kun je contact opnemen met onze supportdesk. In dat geval bewaren we je unieke klant-identifier, je e-mailadres en de correspondentie tussen jou en Blendle. We doen dat om te weten wat je eerder met onze supportdesk hebt besproken en hoe we je verder kunnen helpen. Nu een berichtje van onze juristen: "We doen dat op basis van ons gerechtvaardigd belang om een goedwerkende en financieel duurzame dienst aan te bieden waarmee je artikelen in kranten en tijdschriften kunt bekijken (als je nog geen abonnee bent). Als je wel een abonnee bent of wordt dan verwerkt Blendle deze gegevens om de overeenkomst tussen jou en Blendle uit te voeren." Wat onze juristen hiermee bedoelen is dat Blendle deze gegevens mag gebruiken om ervoor te zorgen dat we je een zo fijn mogelijke ervaring kunnen bieden. We bewaren die gegevens zo lang als nodig voor de hierboven genoemde doeleinden.

Feedbackgegevens

We willen graag weten wat je van Blendle vindt. We verzamelen daarom verschillende soorten feedback over Blendle.

  • Je kunt altijd via onze apps feedback geven. Dat kan via de knop ‘Geef je mening’ onder het tabblad ‘Meer’. Dan verzamelen we je IP-adres, locatie (op basis van je IP-adres), je e-mailadres en je feedback.
  • Daarnaast zullen we je af en toe vragen om mee te doen met een onderzoek. Dan sturen we je een mail waarin we je om feedback vragen. We verzamelen dan het e-mailadres, en het moment waarop je feedback hebt gegeven en de feedback zelf. Je kunt trouwens ons laten weten dat je niet mee wilt doen aan dat soort onderzoeken. Dat kan hier.

We gebruiken die feedback om te leren wat jij van Blendle vindt, en die informatie gebruiken we weer om Blendle beter te maken. Alweer een berichtje van onze juristen: "We doen dat op basis van ons gerechtvaardigd belang om een goedwerkende en financieel duurzame dienst aan te bieden waarmee je artikelen in kranten en tijdschriften kunt bekijken." We bewaren die gegevens 12 maanden.

Gegevens over websitebezoek

Als je onze website gebruikt verzamelen we bepaalde persoonsgegevens van je (naast je leesgedrag, zie boven ):

Technische- en bezoekgegevens om Blendle fatsoenlijk te kunnen laten werken.Deze informatie bestaat uit je IP-adres, het type browser, het besturingssysteem dat je gebruikt en de pagina’s die je op Blendle bezoekt. We gebruiken deze gegevens om Blendle te beveiligen. We gebruiken deze gegevens ook om Blendle aan te passen en te verbeteren, want doordat we kunnen zien welke pagina’s mensen bezoeken kunnen we zorgen dat bezoekers makkelijk door de site klikken.
Trackinggegevens om de effectiviteit van onze advertenties te meten.We verzamelen een unieke identifier per klant om het effect van onze advertenties op sociale media te meten en bepaalde ‘events’ op onze website waarmee we de effectiviteit van een advertentiecampagne meten.

Als je geen abonnee van Blendle bent of wordt, dan doen we dat dat op basis van ons gerechtvaardigd belang om een goedwerkende en financieel duurzame dienst aan te bieden waarmee je artikelen in kranten en tijdschriften kunt bekijken. Als je wel abonnee bent of wordt dan doen we dat om de overeenkomst tussen jou en Blendle uit te voeren. Wat onze juristen hiermee bedoelen is dat Blendle deze gegevens mag gebruiken voor de doelen hierboven. We bewaren die gegevens zo lang als nodig voor de hierboven genoemde doeleinden.

Gegevens uit de mobiele app van Blendle

Blendle heeft ook een app voor Android en iOS. Heb je ‘m al geprobeerd? Je kunt ‘m hier downloaden. Via die app verzamelen we ook persoonsgegevens:

Appidentificatie
We kunnen je pushberichten sturen als je daarvoor kiest. We daarvoor je voornaam en de unieke identifier van de app. We doen dit als we hiervoor toestemming hebben gekregen van jou (toen je pushberichten aanzette). We doen dit om uitvoering te geven aan de overeenkomst tussen Blendle en jou. We bewaren die gegevens zo lang als nodig voor de genoemde doeleinden.
Crashgegevens
Als de app vastloopt verzamelen we gegevens over de crash samen met de unieke identifier van de app. Met die gegevens kunnen we uitvinden wat er mis ging, en hoe we dat in de toekomst kunnen verbeteren. We doen dit om uitvoering te geven aan de overeenkomst tussen Blendle en jou. We bewaren die gegevens 90 dagen nadat het rapport is verstuurd.
Trackinggegevens
We verzamelen een unieke identifier per klant om het effect van onze advertenties op sociale media te meten. Ook verzamelen we het IP-adres, de identifier van het apparaat en het besturingssysteem en ‘events’ in de app waarmee we de effectiviteit van een advertentiecampagne meten, zoals, wanneer de app is geïnstalleerd en geopend en wanneer de betaling is gestart. We doen dat op basis van ons gerechtvaardigd belang om een goedwerkende en financieel duurzame dienst aan te bieden waarmee je artikelen in kranten en tijdschriften kunt bekijken. We bewaren die gegevens zo lang als nodig voor de hierboven genoemde doeleinden.

3. Wat zijn cookies en hoe gebruikt Blendle ze?

Door jouw gebruik van Blendle kunnen cookies op jouw computer worden geplaatst, en kan toegang tot die cookies worden verkregen.

Vooropgesteld: Blendle werkt prima als je geen cookies accepteert, hoewel je vaker opnieuw moet inloggen en misschien niet (optimaal) gebruik kunt maken van alle Blendle mogelijkheden. Of je cookies wilt weigeren moet je natuurlijk lekker zelf weten. Als je ze accepteert kunnen we Blendle wat gebruiksvriendelijker maken.

Cookies van Blendle

Als je Blendle gebruikt, plaatsen we cookies. Alleen Blendle heeft toegang tot die cookies, en we zullen er nooit je naam- en adresgegevens of andere persoonlijke data in opslaan. Verder plaatst Blendle technische cookies die nodig zijn om je automatisch in te laten loggen en je voorkeuren te onthouden. Ook gebruiken we tracking cookies om te kunnen zien of je Blendle al eerder hebt bezocht en om je gericht aanbiedingen te kunnen doen op andere websites. Daarnaast maakt Blendle gebruik van zogenaamde sessie-cookies. Deze cookies worden verwijderd zodra je je gebruik van Blendle beëindigt. Blendle kan met behulp van deze gegevens de website aanpassen aan jouw behoeftes.

Hieronder zie je een overzicht van de cookies die worden geplaatst als je Blendle bezoekt:

CookienaamBeschrijvingDoelVerloopt na
localetaal/landBlendle slaat hiermee de taal op waarin de website moet worden gepresenteerd.1 jaar
uuidklant-identifierBlendle gebruikt deze cookie om een sessie van een klant te identificeren zodat ze die klant de juiste website kan laten zien.einde van de sessie
refreshTokenauthenticatie-tokenBlendle gebruikt deze cookie om een klant te authenticeren zodat ze die klant toegang tot Blendle kan geven.1 jaar
abjs_[test naam]A/B-testing cookieBlendle gebruikt deze cookie om verschillende versies van de website aan verschillende bezoekers te laten zien (A/B-testing), zodat ze aan de hand daarvan de gebruikerservaring en de effectiviteit van het aanmeldproces van de website kan verbeteren.Verloopt niet.
_gaGoogle Analytics client identifier.Dit cookie wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het gebruik van de website.2 jaar
_gatCounterDit cookie wordt gebruikt om het aantal verzoeken naar Google Analytics te beperken.1 minuut
_gidGoogle Analytics client identifier.Dit cookie wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het gebruik van de website.24 uur

Social plug-ins

Via Blendle kun je artikelen delen op onder andere Facebook en Twitter. Je kunt ook inloggen met je Facebook-account. Dit gebeurt via een social plug-in. Blendle gebruikt plug-ins van Twitter, Google en Facebook om te achterhalen wie er op een advertentie heeft geklikt vanuit die diensten. Via die plug-ins kunnen die diensten echter ook je surfgedrag over meerdere websites volgen en een profiel van je surfgedrag opbouwen. We vragen daarom toestemming voor het gebruik van die plug-ins.

Verwijderen cookies

Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens je volgende bezoek aan Blendle geen cookies ontvangt. In dat geval kan het echter gebeuren dat je niet van alle mogelijkheden van Blendle gebruik kunt maken of dat je geen toegang hebt tot (onderdelen van) Blendle.

4. Met welke andere partijen deelt Blendle gegevens?

Blendle zal jouw gegevens nooit aan andere bedrijven verkopen om je aanbiedingen te doen die niet over Blendle gaan. Natuurlijk hopen we dat steeds meer mensen Blendle gaan gebruiken. Om nieuwe lezers te bereiken, maken wij daarom gebruik van de (marketing)diensten van derden, zoals Facebook. Dat betekent niet dat we je gegevens verkopen, maar wel dat we gegevens verstrekken zodat deze partijen weten wie ze wel of niet moeten benaderen voor marketingacties van Blendle. Hiervoor gebruiken we hashing, een techniek om gegevens met derde partijen te verstrekken zonder je gegevens openbaar te maken. Als je dat om welke reden dan ook niet prettig vindt, dan houden we daar met alle liefde rekening mee. Je kunt je hiervoor afmelden onderaan deze pagina (hiervoor moet je ingelogd zijn).

Blendle kan jouw gegevens wel verstrekken aan derden als je daar zelf toestemming voor hebt gegeven met betrekking tot een bepaalde derde. Bijvoorbeeld als je via Blendle een abonnement afsluit op een krant/tijdschrift.

Ook kan Blendle jouw gegevens aan derden verstrekken indien zij daartoe op basis van wet- en/of regelgeving verplicht is, zij daartoe genoodzaakt is als gevolg van een rechtszaak en/of in het geval zij dat noodzakelijk acht ter bescherming van haar eigen rechten.

Verder kan Blendle e-mailadressen met uitgevers delen om ze te helpen te begrijpen wie van hun lezers gebruikmaken van Blendle. We gebruiken ook hiervoor hashing, een techniek waarmee de uitgever abonnees kan herkennen zonder je e-mailadres openbaar te maken. De gehashte informatie wordt uitsluitend voor dit doel verstrekt en kan niet voor direct marketing door uitgevers worden gebruikt. Je kunt je hiervoor afmelden onderaan deze pagina.

Tot slot kan Blendle e-mailadressen delen met partners waarmee we acties ontwikkelen. Zo kan die partner nagaan of iemand ook daadwerkelijk klant is geworden van Blendle. Ook dan gebruiken we gehashte e-mailadressen.

We gebruiken ook andere bedrijven die ons ondersteunen bij onze diensten. Met hen:

  • zorgen we ervoor dat veel bezoekers tegelijk Blendle kunnen bezoeken (Fastly);
  • monitoren we de bereikbaarheid van onze website (New Relic, Stackdriver);
  • sporen we fouten op (Crashlytics, Sentry);
  • analyseren we ons websitegebruik (Mixpanel);
  • controleren we e-mailadressen (apilayer);
  • ondersteunen we onze gebruikers (Zendesk)
  • versturen we mails (Sendgrid, Amazon, MailChimp);
  • meten we advertentiecampagnes (Adjust);
  • analyseren we ons klantenbestand (ChartMogul);
  • verzamelen we feedback (Usabilla, Delighted, Typeform); en
  • verwerken we betalingen (Adyen, PayPal, Stripe).

Blendle draait op servers in Europa, maar een paar van deze bedrijven die ons ondersteunen bij onze diensten hebben hun servers staan in landen buiten Europa, zoals in de Verenigde Staten. Het is dus mogelijk dat daarbij persoonsgegevens naar buiten Europa worden doorgegeven.

Je kunt een artikel ook delen met vrienden. Dat kan via Facebook, Twitter en LinkedIn. Dat delen gebeurt via deze platforms en op het gebruik van die platforms zijn de algemene voorwaarden en het privacybeleid van die platforms van toepassing.

5. Hoe beschermt Blendle jouw persoonlijke informatie?

Blendle zal passende technische en organisatorische maatregelen nemen om jouw (persoons-)gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Met andere woorden: we doen veel om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Daarbij kun je denken aan toegangsbeperking, netwerksegmentatie, het uitvoeren van periodieke audits en interne trainingen. Maar mocht je toch erachter komen dat we iets beter kunnen beveiligen: hier staat alles over hoe je bij ons een lek kunt melden.

6. Wat zijn mijn privacyrechten?

Inzien en wijzigen

Als je wilt weten welke gegevens Blendle over je heeft vastgelegd of als je gegevens wilt wijzigen, dan kun je contact met onze functionaris gegevensbescherming opnemen via privacy@blendle.com. Blendle zal de gevraagde informatie binnen 4 weken aan je sturen (maar meestal sneller hoor).

Beperking van de verwerking en bezwaar tegen verwerking

Je hebt in specifieke gevallen ook het recht om een beperking van de verwerking te vragen, en om tegen een verwerking bezwaar te maken.

Recht om jouw gegevens op te vragen in een digitaal formaat

Je hebt het recht om de persoonsgegevens over jou van Blendle te ontvangen in een digitaal, gangbaar formaat dat je makkelijk kunt verwerken. Het gaat dan over de gegevens die op basis van toestemming worden verwerkt of de gegevens die op basis van de overeenkomst worden verwerkt. De juristen zijn er nog niet over uit wat hier precies onder valt, maar wij vinden dat je in ieder geval recht hebt op een overzicht van je leesgedrag. We bieden dat op verzoek aan (en voor de liefhebbers: in JSON-formaat). Je kunt daarvoor een mail sturen naar privacy@blendle.com.

Verwijderen van gegevens

Waarom!1???112 Ok, vooruit. Je kunt je account opheffen door in de profielpagina te kiezen voor "verwijder mijn account". Als je account is opgeheven, zal Blendle al jouw persoonlijke informatie verwijderen.

Klacht indienen bij de toezichthouder

Misschien ben je ontevreden over hoe wij met je gegevens omgaan. Als dat zo is willen we kijken wat we daar aan kunnen doen. Neem dus vooral contact met onze functionaris gegevensbescherming op via fg@blendle.com. Maar mocht je dan toch niet tevreden zijn, dan heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthouder. Dat is in dit geval de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hier een klacht indienen.

7. Kan deze privacyverklaring worden gewijzigd?

Deze privacyverklaring kan worden gewijzigd en je kunt bovenaan de verklaring vinden wanneer deze voor het laatst is aangepast. Als we inhoudelijk belangrijke wijzigingen willen doorvoeren in de manier waarop we persoonsgegevens verwerken, bijvoorbeeld als we nieuwe soorten persoonsgegevens willen verzamelen of de gegevens voor nieuwe doelen willen verwerken, zullen we je daar eerst over informeren. Als dat nodig is, vragen we je ook eerst om aparte toestemming.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×